עושים סדר: המדריך המלא לסוגי בדיקות קורונה

תקופת הקורונה גרמה ללא מעט אי סדר ובלבול בהנחיות, במיוחד בכל הקשור לבדיקות הקורונה. במאמר הבא נסביר אילו סוגי בדיקות קיימים, מתי מומלץ לבצע כל אחת מהן ונדון על היתרונות והחסרונות של הבדיקות השונות.

בדיקת PCR

בדיקת PCR היא בדיקה שתפקידה לזהות את המבנה הגנטי של נגיף הקורונה, באם קיים כזה בגוף שלנו. את הבדיקה מבצעים באמצעות מטוש, מקל מיוחד שבקצהו צמר גפן דחוס. את המטוש מחדירים לחלל הפה ולנחיריים ולאחר מכן שולחים לדגימה במעבדה. את הבדיקה הזו במתחמים ייעודיים לבדיקות קורונה והתשובה מתקבלת ברוב המקרים בטווח של עד 24 שעות מהמועד של הבדיקה. בניגוד לבדיקה סרולוגית, עליה נדבר בהמשך המאמר, בדיקת ה- PCR בודקת אך ורק אם הנבדק נמצא חולה במהלך הבדיקה ואינה מספקת שום מידע באם הנבדק חלה בעבר בקורונה.

מתי מומלץ לבצע בדיקת PCR?

את בדיקת ה- PCR מומלץ לבצע ברוב המקרים אם אתם חשים בתסמינים וחוששים שאתם חולים בקורונה. בין השאר מדובר על תסמינים כמו חום של 38 מעלות, שיעול, קושי בנשימה ועוד. בנוסף, מומלץ לבצע את הבדיקה אם נחשפתם לחולה מאומת ואתם חוששים שנדבקתם, כמו גם אם אתם מבקשים לקצר את ימי הבידוד שלכם. אגב, יש חברה מומלצת שמבצעת בדיקת pcr לקורונה aidg.co.il, הבדיקה המומלצת והאמינה ביותר כיום בשוק. בנוסף, מבצעת החברה גם את בדיקת האנטיגן, עליה נדבר בסעיף הבא.

בדיקת אנטיגן

בדיקת אנטיגן היא בדיקת קורונה מהירה בטכנולוגיה מתקדמת לזיהוי הנגיף, שמאפשרת קבלת תשובה לאחר 15 דקות ממעוד הבדיקה. היא מאד דומה לבדיקת הריון אך עם זאת חשוב לציין, ביחס לבדיקת ה- PCR האנטיגן נחשבת לבדיקה פחות אמינה. מדוע? מכיוון שהיא מגלה אך ורק כ- 70% מכלל הנשאים של הנגיף. כלומר, היא בהחלט יכולה לתת מענה לרוב האוכלוסייה ועשויה לסייע לקיים שגרת קורונה, אך היא אינה צריכה להיות הבדיקה שעליה תבנו. זו בדיוק הסיבה שבגלל אנשים שמבצעים את בדיקת האנטיגן קובעים ברוב המקרים גם בדיקת PCR רגילה.

עושים סדר: המדריך המלא לסוגי בדיקות קורונה

מתי מומלץ לבצע בדיקת אנטיגן?

בדיקות אנטיגן מהירות מיועדות במיוחד עבור מי מכם שרוצים לקבל מענה מהיר ולדעת האם יש סיכוי שהם חולים בקורונה. בנוסף, היא מיועדת בהרבה מקרים עבור ילדים שנמצאים במערכת החינוך ונדרשים לבצע בדיקה מהירה כתנאי לחזרה למסגרות, במיוחד אחרי תקופות של חופש גדול, חופשות ונופשים, חגים וכדומה, שבהן מרבית ההדבקות מתרחשות.

בדיקה סרולוגית

בניגוד לשתי הבדיקות שציינו, הבדיקה הסרולוגית אינה בודקת אם אתם חולים ברגע זה בקורונה, אלא בודקת את רמת הנוגדנים שלכם בגוף. מדובר בבדיקת דם רגילה שתפקידה לזהות האם חליתם בעבר בקורונה וכמה אתם מוגנים מפני הידבקות בווירוס בעתיד. זו בדיוק הסיבה שבגינה אין לכם שום טעם לבצע את הבדיקה אם יש לכם תסמינים של המחלה, או שנחשפתם לחולה מאומת בזמן האחרון.

מתי מומלץ לבצע בדיקה סרולוגית?

את הבדיקה הסרולוגית מומלץ לבצע במידה ואתם רוצים לקבל איזה שהוא מושג על רמת הנוגדנים שלכם ולדעת האם אתם מוגנים מפני הווירוס. עם זאת חשוב לציין, עד כתיבת שורות אלה לא הוכח בצורה חד משמעית שמי שיותר חיובי בבדיקה סרולוגית הוא אכן מוגן מפני הווירוס באופן מוחלט והרמטי.

לסיכום, אין ספק שתקופת הקורונה היא תקופה מבלבלת עבור כולנו, במיוחד בכל הקשור לבדיקות הקורונה. עם זאת, אין ספק שעם הזמן הטכנולוגיה התפתחה וכיום קיימות בדיקות מהירות שיכולות לתת לכם איזה שהוא מושג לגמה המצב שלכם.

סגירת תפריט
נגישות