5 מתכונים טבעוניים שהם גם בריאים וגם שווים

5 מתכונים טבעוניים שהם גם בריאים וגם שווים

היא התחילה לחלוטין כטרנד, אבל היום נראה שתופעת הטבעונות כאן בשביל להישאר איתנו עוד שנים ארוכות. מדוע אנשים בוחרים בתזונה הזאת? ובכן, הסיבה העיקרית היא בדרך כלל מצפונית, ורבים עושים זאת על מנת שלא לקחת חלק בתעשיית הבשר ומוצרי המזון מן החי שגורמת סבל רב לבעלי החיים. לצד זאת, רבים אחרים בוחרים בתזונה הזאת דווקא מסיבות תזונתיות, שכן היא ידועה כבריאה יותר וככזו שעוזרת להשיל קילוגרמים רבים. בנוסף, יש כאלה שפשוט מנסים לחסוך כסף על ידי צריכה של מוצרים מן הצומח בלבד וטבעונות זאת בהחלט דרך טובה לעשות את זה. מה שרבים לא יודעים, הוא שטבעונות היא לא רק בריאה מאד, אלא גם טעימה במיוחד. הנה חמישה מתכונים טבעוניים טעימים ושווים במיוחד.

חציל בטחינה

הדבר הכי מדהים ויפה במתכונים טבעוניים, הוא שהרבה פעמים מדובר בדברים כל כך קלים ומוכרים שפשוט להכין, כמו במקרה הזה של חציל בטחינה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשים חציל בתנור, או לקלות עם מזלג ישירות על הגז, ולאחר שהוא התרכך מבפנים ונכרך מכל הצדדים, לפרוס אותו בעדינות בדיוק באמצע. לאחר מכן הכינו טחינה טעימה עם מלח, פלפל שחור, שום כתוש והרבה לימון, ופזרו אותה בעדינות על החציל השרוף. מדובר במנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה!

מתכונים- טבעוניים שווים

מרק ברוקולי

ברוקולי הוא לא רק בריא מאד ומכיל סוגים שונים של ויטמינים מצוינים, הוא גם ממש ממש טעים. יש לו כל כך הרבה שימושים ומתכונים מגוונים. בשלו אותו בסיר עם בצל ושום שטיגנתם קודם לכן. לאחר מכן הוסיפו שמנת צמחית וטבעונית וטחנו הכל ביחד עם מלח ופלפל שחור. מדובר במרק טעים מאד וממש משביע, מתכון טבעוני קל, פשוט ובריא במיוחד.

כדורי תמרים וחמאת בוטנים

מתוקים, טעימים ומפנקים ממש ליד הקפה. לוקחים מחית תמרים ושמים בקערה, עליה מוסיפים 2 כפות חמאת בוטנים. טוחנים בוטנים ושקדים שונים לפי הטעם שלכם ומוסיפים לעיסה. מגלגלים לכדורים קטנים, מסדרים על צלחת, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כחצי שעה. זה ייגמר יותר מהר מזמן ההכנה, תהיו בטוחים.

חביתת חומוס

כל מה שצריך בשביל להכין חביתת חומוס זה מים ואבקת חומוס. מערבבים הכל ביחד ומטגנים. התוצאה היא חביתה טעימה מאד שאפשר לשים בפיתה או לאכול בתאבון לצד ירקות חתוכים.

דפי אורז במילוי גבינה טבעונית

ממש כמו בורקס, בלי רגשות עצמה. לוקחים דפי אורז ומרככים במים חמים. לתוכם מכניסים גבינה טבעונית (תופתעו כמה הגבינות הללו טעימות ודומות לגבינות מחלב) בטעמים שונים לבחירתכם. מקפלים את הדפים בצורה אחידה ויוצרים מרובעים יפים, אותם מסדרים בתבנית האפייה. את כל הטוב הזה אופים בתנור בחום של 180 מעלות לעשרים דקות בערך. מחכים עד שהבורקסים הטבעוניים יזהיבו ואוכלים בתאבון. מומלץ לחתוך סלט טרי ורענן לצד המנה.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט