שגעת הסטרימר: העתיד של שירותי הטלוויזיה

העולם המודרני מוצף בחידושי אלקטרוניקה שונים ומשונים. הצרכן עומד בפני שיווק בלתי פוסק, של מה שמוצרים מתוחכמים יכולים לתת לו וכיצד הם עשויים לשפר את חייו. על רקע התחרות הגדולה בין מוצרים כאלה, מדי פעם חלקם הופכים ל"להיטים" של ממש. לעתים, הם אפילו יוצרים תחום חדש מיוחד, של מוצרי צריכה אלקטרוניים. כזה הוא ה"סטרימר". מהו המכשיר המסתורי הזה בעצם? למקרה שעוד לא ניסיתם – כיצד זה עובד? למי מתאים לרכוש מוצרים כאלה ולשם מה? במאמר הקצר הבא, ננסה לענות על שאלות אלה ואחרות ולהסביר, מדוע נראה שלסטרימרים בהחלט יש עתיד.

האחראי על המולטימדיה

סטרימר או מזרים מדיה, הוא מכשיר שמרכז את הטיפול בקבצי מולטימדיה. למשל צילומים, סרטונים או קבצי קול. קבצים אלה, מופקים במגוון אופנים. למשל דרך מצלמה דיגיטלית או סמארטפון. במקביל, דרך הצגה נוחה במיוחד עבור כולם, היא באמצעות הטלוויזיה. זהו צג גדול, שלרוב כבר ממוקם בצורה נוחה במרכז הבית. אבל איך מחברים את הדברים? התשובה לאתגרים הטכניים שמצבים כאלה מציבים, היא שימוש בסטרימר. מקור הקבצים, יהיה בדרך כלל התקן אחסון (כמו דיסק חיצוני) או מחשב. המקור יכול להיות גם מהאינטרנט. למשל צפיה בסרטים דרך שרות נטפליקס או הקשבה לתכנית רדיו שמשודרת דרך רשת האינטרנט. למעשה, סטרימרים היום מחליפים את שירותי הטלוויזיה ומציגים גמישות ונוחות, שלא ראינו בעבר. הם אפשרות אטרקטיבית מאוד, עבור מי שלא רוצים להיות תלויים בשירותי כבלים או לוויין. התכנים עשויים להיות תכנים שכבר שמורים אצלכם או תכנים ש"מוזרמים" מהאינטרנט. במקרה של הזרמת תכנים כזו, הסטרימר עשוי להיות מסוגל גם לעצור או להקליט את השידור. את הסטרימר מחברים לרשת המקומית הביתית והוא כבר "יודע" איך להסתדר עם התכנים השונים וכיצד להציג אותם בטלוויזיה. למעשה, מדובר בפועל במחשב קומפקטי, אשר מיועד מראש לבצע סוג ספציפי של פעולות. ניתן להגדיר אותו בפשטות, כנגן מדיה משוכלל. לאור תפקידם, הסטרימרים מצטיינים בעושר אפשרויות מבחינת פורמטי קבצים שבהם הם תומכים וסוגי חיבורים. הסטרימר נשלט לרוב באמצעות שלט רחוק.

כיצד בוחרים?

בבחירת סטרימר, כדאי לשים לב בין השאר ל:

חיבורים – החיבורים הזמינים במכשיר ובכלל המפרט הטכני שלו.

אחסון פנימי – כונן פנימי בסטרימר, יאפשר לאחסן עליו עצמו קבצים רבים.

כונן אופטי – כונן שמאפשר לנגן מדיות כגון DVD.

רישות אלחוטי – יכולת חיבור ברשת אלחוטית. זו היא רשת איטית יותר, אבל מצד שני, היא עשויה לתרום לנוחות השימוש.

כיוון התמונה – כיוון פרמטרים כגון ניגודיות, יחס גובה ורוחב.

הצגת כתוביות ושליטה בכך.

אחריות – עוד היבט חשוב מאוד.

 

 

טיפים שימושיים

מדובר למעשה בנושא די רחב מבחינה טכנית, שאם תרצו, תוכלו להתעמק בו עוד די הרבה. רק על קצה המזלג, אלה כמה טיפים, שגם יספקו דוגמאות לכיווני העמקה כאלה:

דרישת מיוחדות

המפרט הטכני הבסיסי הוא סטנדרטי למדי ותואם לרוב הדרישות. למשל חיבור USB. מאידך, כדאי לחשוב לרגע אם יש דרישות מיוחדות כאלה ואחרות. ייתכן שתהיינה לכם דרישות טכניות מיוחדות. למשל, צורך בחיבור מיוחד, מול מכשיר ישן שנמצא ברשותכם.

עברית

האם למכשיר יש תמיכה מלאה בעברית?

שלט רחוק

לא לשכוח, שהסטרימר הוא לרוב בניהול באמצעות שלט. כך שנוחות השימוש בשלט עשויה להיות משמעותית.

יכולת הקלטה

האם ישנה? האם זה חשוב לכם?

מנגנון הקירור

מנגנון קירור מבוסס מאוורר, הוא לכאורה יותר משוכלל. אלא שהוא עשוי לגרום לרעש וגם להיות עם הזמן מקור לתקלות.

כמה טוב זה טוב?

הסטרימר הממוצע עושה את עבודתו טוב מאוד. מבחינת איכות הצגת סרטים למשל, גם סטרימר בסיסי למדי יספק תוצאה מעולה. אז האם כדאי להתעמק במה שמציעים דגמים יקרים מבחינת איכות תמונה משופרת? תלוי בכם.

לסיכום

מדובר במכשיר שימושי למדי, שכדאי להכיר ואולי גם לרכוש.

סגירת תפריט
נגישות