כיצד מטפלים בכספים וברכוש של בן משפחה לאחר מותו?

כאשר אדם קרוב נפטר, אנו מרגישים מגון רחב של רגשות: יש את מי שחש עצב גדול וחרדה, יש את מי שאינו משלים עם העובדה שבן המשפחה איננו, וכן, יש אפילו את זה שיחוש הקלה מסוימת מפני שהאדם שסבל או חלה – נמצא כעת במקום טוב יותר.

מוות של בן משפחה מוליד את הצורך לבצע מגוון פרוצדורות שנוגעות לרכוש, זאת משום שמרבית האנשים שחיו ביננו: צברו רכוש, נכסים, כספים, קרנות הון ואפילו חובות(!). אז כיצד מטפלים בכל אלה? הנה מדריך קצר ואינפורמטיבי:

בדקו על מה תצטרכו לשלם

לפני שאתם מתחילים לטפל בירושה, נכסים, חובות או חסכונות: חשוב לבצע את כל הסידורים הקשורים להבאת בן המשפחה למנוחת עולם. בראשית יש לסדר נושאים של קבורה ראויה, בחירת בית קברות מתאים, הקמת מצבה, טיפול במסמכי פטירה וכולי. כדי לבצע את הסידורים חשוב להיעזר בעמותות כמו "חברה קדישא" ואחרות, ולקבל סיוע של קבלני מצבות שיוכלו להתאים מצבה מתאימה עבור הנפטר.

לאחר 30 ימים, או ברגע שכולם מוכנים לכך אפשר להתחיל לטפל בעניינים של רכוש שנוגעים לצוואה של הנפטר, לביטוחים, הסדרת חובות בעת הצורך, טיפול בעיזבונות, וכו'. הנה כמה פעולות שתצטרכו לבצע:

הגשת בקשה לצו קיום צוואה

במידה והמנוח הותיר אחריו צוואה יש לממש אותה באמצעות הגשת בקשה לרשם לענייני ירושה. הגשת הצו תתחיל להניע נושאים של חלוקת הון ורכוש.

כיצד מטפלים בכספים וברכוש של בן משפחה לאחר מותו

בקשה לצו ירושה

במידה ואין צוואה, יש להגיש בקשה לצו ירושה אצל הרשם לענייני ירושה. את הפעולה מבצעים גם במקרים של הותרת עיזבון. לאחר פעולות אלה ניתן יהיה לחלק את הרכוש והנכסים בין בני המשפחה ולקבל ירושה, נכסים וכספים ישירות לחשבון הבנק ע"פ הנחיות הצו.

הסדרת חובות

לצעירנו יש לא מעט אנשים שמותירים חובות לאחר לכתם מן העולם, ולעתים החובות האלו עוברים בירושה. במקרים כאלה הנושים יכולים לתבוע את החוב מהיורשים של הנפטר. במקרה כזה יש להסדיר חובות מתוך העזבון שהותיר הנפטר. במידה והחובות גדולים יותר מתוך מה שנמצא בעיזבון, לא ישלמו היורשים את יתרת החוב.

טיפול בחשבון הבנק

כיום, כמעט לכל אדם יש חשבון בנק פעיל. במידה והחשבון פעיל יש להעביר את החשבונות לקרובי המשפחה או לסגור אותו בעת הצורך. בין היתר מומלץ לחפש אחר ביטוחים קופות גמל וכספים באתר 'הר הכסף' באמצעותו ניתן לאתר בקלות כספים, ביטוחים והון שהותיר אחריו הנפטר.  לאחר הבדיקה יש לפנות לחברת הביטוח כדי לבדוק איזה פיצוי יש לתבוע לאחר הפטירה. באתרים אינפורמטיביים כאלה ניתן למצוא  כספי פנסיה, קרנות השתלמות, קופות גמל ועוד. בכך תוכלו לקבל את כל האינפורמציה החשובה אודות כל דבר חומרי שהמנוח הותיר אחריו.

 

סגירת תפריט
נגישות