מאקמול ועד אופטלגין: מהם משככי הכאבים הנפוצים ביותר לשימוש?

משככי כאבים נפוצים מאוד לשימוש בחיי היומיום בגלל הזמינות של הרבה מהם וההקלה המיידית על הכאב שהם עשויים לספק. המגוון של משככי הכאב השונים הוא רחב מאוד, וחלקם דורשים מרשם רופא וחלקם לא. במאמר זה ריכזנו לכם רשימה של משככי הכאבים הנפוצים ביותר לשימוש, כך שתצאו עם כל הידע הנדרש בנושא. סקרנים? בואו נתחיל.

תרופות שאינן דורשות מרשם רופא

אופטלגין

אופטלגין הוא משכך כאבים ומפחית חום. התרופה הזאת פחות נפוצה בארה"ב ובאנגליה, בגלל החשש מפני תופעות הלוואי שעלולות להיגרם במקרים נדירים, אולם בישראל היא נפוצה מאוד. אופטלגין יעיל נגד סוגים שונים של כאב, כמו מיגרנות, כאבי מחזור וכאבי שיניים, והמינון נקבע לפי רמת הכאב המורגשת. אין צורך במרשם רופא, אבל היא נמכרת רק אצל הרוקחים, וכמו עם כל תרופה אחרת מומלץ לא להפריז בשימוש.

נוגדי דלקת שאינם סטרואידים

זוהי משפחה של תרופות לשיכוך כאבים, הורדת חום והפחתת דלקות. התרופות הנפוצות ביותר ממשפחה זו:

  • איבופרופן: תחת קטגוריה זו נכללות תרופות כמו אדוויל, נורופן, אדקס ואיבופן, שהם משככי כאבים נפוצים מאוד.
  • אספירין: אחד מנוגדי דלקות שאינם סטרואידים הוותיקים ביותר, וגם הוא נועד לשיכוך כאב קל עד בינוני. זוהי אחת התרופות הידועות והנמכרות ביותר בעולם.

אקמול ודקסמול

אקמול ודקסמול מבוססים על הפרצטמול, המכונה גם אצטמינופן במקומות אחרים בעולם, שהוא משכך כאבים ומפחית חום. הם זמינים ללא מרשם רופא ותפקידם לשכך כאבים ולהוריד חום. ניתן למצוא אותם בצורות שונות, כמו טבליות, סירופ, וגרנולות לבליעה.

משככי כאבים מקומיים

וולטרן ג'ל, אלטמן ובן גיי הן משחות המקלות על כאבי שרירים וגב. הוולטרן מגיע בצורה של כמוסות או ג'ל, ואלטמן ובן גיי מגיעים בצורה של משחה למריחה על האזורים הכואבים. אמלה הוא קרם מאלחש שתפקידו להרדים את האזור שעליו הוא נמרח. מיועד רק לשימוש חיצוני, ומשתמשים בו לפעמים לפני פעולות רפואיות שעלולות לכאוב כמו זריקות.

 

 

תרופות הדורשות מרשם רופא

  • דיקלופנק: שייך גם הוא למשפחת התרופות נוגדות הדלקות שאינן סטרואידים. בקטגוריה זו ניתן למצוא את הוולטרן, שמגיע בצורה של פתילות או זריקה, ובצורות אלה נדרש מרשם רופא. הוולטרן משכך כאבים שנגרמו כתוצאה מדלקת וכן מפחית תהליכים של דלקת.
  • מריחואנה רפואית: המריחואנה הרפואית מסייעת לאנשים המתמודדים עם כאבים כרוניים ועם מחלות שונות, כמו אפליפסיה ופיברומיאלגיה, וכן למטופלים שעוברים כימותרפיה והקרנות. תהליך קבלת המרשם לשימוש בקנאביס רפואי מצריך פנייה לרופא מומחה, שלפי שיקול דעתו מגיש בקשה ליחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות.

לפני השימוש

משככי כאבים יכולים להיות יעילים מאוד להתגברות על כאבים ואי נוחות, אבל חשוב לקחת בחשבון כמה גורמים:

  • מינון ועיתוי: יש לפעול תמיד בהתאם להוראות המינון המומלצות המופיעות על אריזת התרופה או על פי הנחיות הרופא המטפל. קחו את התרופה במרווחים שנקבעו כדי לשמור על היעילות שלה.
  • תופעות לוואי אפשריות: משככי כאבים שונים עשויים להיות בעלי תופעות לוואי שונות. קראו את תופעות הלוואי האפשריות והתייעצו עם הרופא המטפל שלכם אם אתם חווים תופעות לוואי כלשהן.
  • אלרגיות: אם ידוע על אלרגיות למשככי כאבים ספציפיים או למרכיביהם, יש ליידע את הרופא המטפל.
  • הריון והנקה: לנשים בהריון או לנשים שמניקות אחרי לידה מומלץ להתייעץ עם רופא לפני השימוש במשככי כאבים שונים.

לסיכום

כשזה מגיע לבריאות האישית שלכם ולהקלה על כאבים שונים שאתם עשויים לחוות, ידע הוא כוח. כאבים שונים יכולים לתפוס אתכם ברגעים לא צפויים ולא מתאימים במהלך היום והשגרה, וחשוב לדעת איך ניתן לטפל בהם במהירות ולהקל על תחושת האי נוחות שמתלווה להם. במקביל יש לזכור שמשככי כאבים הם טיפול בסימפטומים, אבל אם מדובר בכאבים חוזרים אולי כדאי לברר מהו הגורם להם כדי שניתן יהיה לטפל בו. הקפידו על המינון הנכון והשתמשו במשככי כאבים בחוכמה, כך שישרתו אתכם ויסייעו לכם ברגעים קשים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

סגירת תפריט
נגישות