פינוי מושכר: איך מפנים דייר מדירה שכורה?

השכרת נכס היא אפשרות טובה להשקעה ובעלת יתרונות רבים, אך לצדם עלולים לצוץ גם כמה אתגרים וקשיים. מחלוקות קשות בין משכירים לשוכרים הן אומנם אינן עניין שבשגרה, אך הן בהחלט יכולות לצוץ ולגרום למצבים לא פשוטים. כאשר שוכרים מסרבים לפנות נכס מושכר, למרות התחייבויות חוזיות ברורות, יש צורך לפנות להליכים משפטיים. באילו הליכים מדובר? איך מנצלים אותם כהלכה? ומתי הם פחות רלוונטיים? על כך ועוד – במאמר הבא.

מתי ניתן להגיש תביעה לפינוי מושכר?

תוכלו למצוא על כך פרטים נוספים ברשת, אבל הינה הסבר קצר שיעשה קצת סדר בבלגן. קיימים שני מצבים עיקריים שבהם ניתן להגיש תביעה לפינוי דייר מדירה שכורה. המצב הראשון הוא כאשר השוכר מפר את חוזה השכירות, למשל על ידי גרימת נזק לנכס או אי תשלום דמי שכירות, והמצב השני מדבר על מקרים שבהם הדייר מסרב לפנות את הנכס למרות שתקופת השכירות הסתיימה. קיימים מקרים נוספים שגם יכולים להיות עילה לתביעה אם הם מתמשכים, כמו למשל הפרעה לשכנים, אי תשלום ועד בית, אי תשלום הוצאות שוטפות של הדירה.

מהם הכלים המשפטיים העומדים בפניכם?

אם אתם בעלי נכס מושכר ומתמודדים עם דיירים שאתם רוצים לפנות מדירתכם, חשוב שתדעו שיש כלים משפטיים העומדים לרשותכם. זוהי סיטואציה רגישה במיוחד, שוודאי לא ציפיתם לה כשעברתם קורס השקעות נדל"ן, כשבחנתם דירות להשכרה ואפילו לא כשחתמתם חוזה עם השוכרים הבעייתיים. הדבר הראשון שחשוב לזכור הוא שלא כל מצב מאתגר הוא עילה להגשת תביעה לפינוי מושכר, ושלפני שפונים להליכים כאלה חשוב לנסות לפתור את הקושי באופן עצמאי. זה מצריך אתכם לפנות אל הדייר, להבין במדויק את הבעיה ולבקש ממנו בצורה מכבדת לעמוד בהתחייבויותיו. אם הבעיה היא חד פעמית לא נדרש הליך משפטי, אבל אם מדובר בבעיה שלא נפתרת, בחובות שמצטברים ובמצב שרק הולך ומחמיר, תביעה לרוב תהיה הפתרון היחיד.

 

 

איך עושים את זה בפועל?

תביעה לפינוי מושכר היא הליך משפטי יעיל שיסייע לכם לפנות את הדייר מהדירה. אם הדייר אכן מפנה את הדירה בעקבות פסק הדין ההליך הגיע לסיומו, אולם אם הוא עדיין מסרב לפנות את הדירה ההליך עוד לא נגמר והוא יכול גם להגיע לפנייה להוצאה לפועל. לכל הליך יש לצרף מסמכים שונים התומכים בטענות מגיש התביעה, וכן תצהירי עדות – הן של המשכיר והתובע והן של עדים נוספים, אם יש כאלה. יש לקחת בחשבון שבמקרים מסוימים הדייר השוכר יטען כנגד, למשל שהוא איננו משלם את שכר הדירה בשל הפרה חוזית מטעמכם כבעלי הדירה. במקרים כאלה ייבחר הליך משפטי רגיל ולא מקוצר.

כאמור, אם הדייר מסרב לפנות את הדירה למרות פסק הדין, ניתן כבר למוחרת לגשת ללשכה להוצאה לפועל שנמצאת באזור הנכס ולפתוח בה תיק לאותו דייר. בשלב זה נכנסת לתמונה הלשכה להוצאה לפועל, והיא זו שפועלת אל מול הדייר במקומכם. הדייר השוכר יקבל התראה לפינוי הנכס בתוך עשרים ימים, ואם לא עשה כן יגיע נציג מטעמה של לשכת ההוצאה לפועל וידאג לפנות את הדירה פיזית ולהחזיר אותה לבעלותכם.

לסיכום

פינוי דייר סרבן מדירה הוא אתגר של ממש, אולם ישנם כלים משפטיים חזקים שיכולים לעזור לכם בכך במידת הצורך. הגשת תביעה לפינוי מושכר היא השלב הראשון, ופנייה להוצאה לפועל נעשית במקרים מורכבים יותר, כאשר הדייר ממשיך לסרב לפנות את הדירה למרות פסק הדין שקבע שעליו לעשות זאת. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם גורמים משפטיים מקצועיים, ולו רק כדי לוודא שאתם אכן פועלים נכון ומנצלים את כל הכלים הרלוונטיים החשובים.

סגירת תפריט
נגישות